Spiritualiteit en bewustzijn als bron van vrijheid

Herken jij dat, dat je altijd wel iets weet te vinden wat nog niet oké is aan je? Dat er altijd nog wat aan jezelf moet worden verbeterd, moet worden opgelost? Of dat je pas echt gelukkig kunt zijn als…? Wij in ieder geval wel! En we weten intussen ook dat het afwijzen van jezelf of nastreven van iets buiten je berust op een misverstand, althans, vanuit spiritueel oogpunt gezien.

Zowel het afwijzen van iets in jezelf (zoals die rare gewoonte), als het nastreven van iets wat je niet meent te hebben (zoals geluk) komt vanuit je ego. Dat ego, dat wil zeggen alle opvattingen die je bewust of onbewust over jezelf hebt, speelt een voortdurend spel met ons. Want het ego is altijd bang voor tekorten, bang om iets kwijt te raken, bang om iets niet te kunnen krijgen, bang om niet te voldoen.

Het gaat er niet om met dat ego “af te rekenen”. Dat gaat je ook niet lukken, want het ego is gericht op overleven en zal zichzelf niet om zeep helpen. Het is ook niet nodig, zolang je je maar bewust bent van de grote invloed die je ego op je dagelijkse leven uitoefent. Op je beleving van liefde, intimiteit, je relaties, je werk, je leven. En dat je kunt leren de identificatie met deze opvattingen over jezelf, opgebouwd tijdens je leven, los te laten. Niet door je ego af te wijzen, maar door je bewuster te worden wanneer je ego actief is. Daarnaast helpt het om te oefenen in het ervaren van je vrije staat, daar waar je beseft dat je in essentie al vrij bent. Dat er sprake is van overvloed in plaats van tekorten.

Het ego overstijgen wordt dit ook wel genoemd. Met andere woorden: je hebt een ego, maar je bent dat ego niet. Je bent uiteindelijk vrijheid.

Dat willen we je met Seedz for life laten ervaren,  het ego overstijgen en die vrije staat weer terug vinden in jezelf. Daar ligt onze ware passie, en daar zijn we goed in (al zeggen we het zelf).

KvK nummer 76892514
BTW ID-nummer NL860828797B01
Bankrekening NL87INGB0006582717
Translate »