Reviews

Hieronder ervaringen van onze deelnemers.

Samir (40 jaar)

“Een reis als geen ander! Mijn leven veranderde compleet en ik heb mezelf zoveel verder en dieper ontwikkeld onder begeleiding van Frank en Monique, in zo’n korte tijd, vergeleken met al het andere zelfontplooiingswerk dat ik aan mezelf heb gedaan. Ze creëerden zo’n veilige en liefdevolle ruimte om mijn kern te ontdekken en te delen met mijn medereizigers dat ik de kracht en het belang van kwetsbaarheid voelde, zodat ik mezelf kon bevrijden van de pijnen en patronen die me mijn hele leven wogen. En nu heb ik een nieuwe en liefdevolle relatie waarin ik me elke ochtend voel dat ik de gelukkigste man ter wereld ben. Heel erg bedankt lieve sjamanen.”

Suzie (53 jaar)

“Mijn levenlust en levenskracht stromen weer, er is echt iets doorbroken. Er is ook een enorme creatie kracht los gekomen, ik voel me net een magneet momenteel. Wat ik zo bijzonder vond aan de zesdaagse reis was de combinatie van spiritueel seksueel sjamanisme, tantra en emotioneel lichaamswerk. Ik ken genoeg plekken waar het seksuele heerlijk kan stromen, of juist het spirituele, waar het draait om heling, en alles daartussen, zoals binnen tantra. Alles voedt wel weer een bepaald stukje van mij. Maar niets is zo omvattend als wat we in de zesdaagse reis gedaan hebben, juist de combinatie maakt het zo krachtig.”

Rodin (51 jaar)

“Wat een beweging! Zo bijzonder, deze training, waaronder de vorm, een drieluik. Ik “weet” dat integratie misschien wel de belangrijkste fase is, althans voor mij, juist omdat ik die juist vaak oversla, maar ik beleef ‘m nu echt. En al heb ik veel trainingen gedaan en veel groei doorgemaakt op dit pad van “de Rode weg”, zelden heb ik zo de kracht van intentie ervaren. Vaak neem ik een intentie mee naar een workshop of retraite, en veelal bekrachtigend voor de transformatie/initiatie fase zelf, maar niet eerder heb ik zo ervaren om intenties vanuit die fase weer mee te nemen naar real life. En belichaamd! Wat een waardevol traject, precies en juist kloppend voor het proces van verdieping waar ik naar verlangde, om mij nog meer te ontdoen van laagjes die mij niet meer dienen. Ik voel ontzettend veel dankbaarheid naar Frank en Monique, voor wat zij op hun eigen wijze manier de wereld in brengen en ook naar ieder ander van onze groep, want samen co-creëren wij dit, door ieders unieke, individuele en authentieke inbreng.”

Magda (47 jaar)

“Ik stapte in de sexual shamanism zesdaagse bij Monique en Frank open en zonder specifieke verwachtingen. Mijn enige intentie was mijn verlangen naar een voluit zinderend leven en de weg om dit verlangen waar te maken, is naar binnen. Steeds een laagje dieper mijzelf écht(er) leren kennen. Individueel, op mijn eigen kracht en in mijn relatie, ik volgde deze zesdaagse dan ook samen met mijn lief.
In het tweede weekend, gebeurde het… ik ontmoette in mij een ‘ikje’ waarvan ik wel wist dat ze er was maar ik had haar nog nooit echt kunnen leven: mijn wilde volwassen vrouw met veel “dark feminine” energie. Mijn innerlijke meisje kende ik al wel, de moeder met haar oerkracht heb ik ook leren kennen en geleefd vanaf de geboorte van mijn eerste kind. En nu dus de volwassen vrije wilde vrouw. De vrouw die gelooft in zichzelf, weet wat ze waard is, weet wat zelfliefde voor haar betekent. Momenteel voel ik de behoefte aan het integreren en laten samenspelen van die drie delen in mij; het meisje, de wereldverbeteraar, de moeder die onze natuur verzorgt en samenwerkt met moeder aarde en de vrije wilde vrouw die zich love warrior voelt en strijdt voor een leven in vrijheid!
Het derde weekend was magisch: er kwam een pijn en verdriet los in een hele mooie oefening waarna mijn proces van innerlijke bevrijding zich verder kon verdiepen. Dank jullie wel lieve Frank en Monique. Ik kijk uit naar nieuwe mooie momenten samen met jullie.”

Anja (50 jaar)

“Er is zoveel in beweging gekomen! Ik voel me krachtiger, ik voel een soort oerkracht. Dit ben ik! Een krachtige, mooie vrouw. Don’t fuck with me. En dat is bijzonder want daar ben ik niet bepaald mee opgevoed ;). En dan in al mijn vrouwelijkheid en zachtheid. Daar heeft jarenlang een sluier overheen gehangen. Ik merk dat, door met jullie te werken die power, die echte Anja weer helemaal terug mag komen. Met ALLES wat er is. Dus ook die zgn dark site. Want ook daarin zit zoveel kracht. Op de een of andere manier ervoer ik direct bij binnenkomst de veiligheid die ik nodig had. Door de ontvangst van jullie, de fijne mensen in de groep en ook door de ruimte. Ik heb zoveel gevoeld, sensualiteit en seksualiteit ervaren. Het meest geraakt ben ik door het geheel. De veiligheid die jullie bieden. Het er mogen zijn met alles wat er is, en dan ook echt alles en het respect. Van ieders grenzen en voor ieders prachtige verschijning. DANK!!”

Stijn (39 jaar)

“Dankzij de 6-daagse reis bij Seedz for Life zijn er bij mij veel processen in werking gezet, zaadjes geplant en persoonlijke uitdagingen overwonnen. Frank en Monique zorgen voor een veilige, vertrouwde en open ruimte waarin iedere deelnemer, in diepe verbinding met de groep, zijn eigen proces aan kan gaan. Ze hebben heel veel oog voor de groep, de individuele deelnemers en al het zichtbare en onzichtbare dat zich ontwikkelt. Ze springen zeer zorgvuldig, liefdevol en flexibel om met de behoeften van de groep en van de individuele deelnemers. Alle elementen van de reis sluiten heel goed op elkaar aan, waardoor ik stap voor stap meegevoerd werd in de heerlijke stroom van het spirituele, seksuele sjamanisme en tantrisme. Een stroom die nu in mij zit en ik dus na het afronden van de reis in het dagelijks leven met me meedraag.”

Yvonne (41 jaar)

“Wauw! Wat sloot deze introductiedag aan op mijn verlangen om de diepte in te gaan! Ik voelde me echt uitgenodigd om dat wat voor mij nodig was aan te gaan, maar kijk tegelijkertijd terug op een heerlijke, warme, verbonden dag waarin ook ruimte was voor genieten en plezier. Ik kan niet wachten om de vervolgtraining te gaan doen bij Frank en Monique!”

Marius (51 jaar)

“Ik voel een nieuwe bestemming in het vrij kunnen zijn in mijn lichaam met sexualiteit.
In verbinding met mezelf en de ander.
Het kunnen ontvangen en geven.
Hier ligt de sleutel voor mijzelf.
Dank voor de oefeningen en het echte contact wat ik ervaren heb.
Hoop dat ik dit kan meenemen en integreren in mijn leven.”

Marieke (53 jaar)

“Lieve Monique en Frank, ik wil jullie beide enorm bedanken voor de prachtige energieke dag van gisteren.
Ik heb veel geleerd en gevoeld. Ik voel me veel meer open staan voor verbinding. Ik voel dat ik ruimte heb om vrij naar verdriet te kijken als dat zich voordoet. De setting was mooi en veilig bij jullie! Mijn beeld van sjamanisme is weer helemaal bijgedraaid na een eerdere mindere ervaring elders. Ik merk dat ik me hier heel erg bij thuis voel en thuis voelde komen. Mijn gevoel van vertrouwen in het ‘werken’ met energie is weer versterkt en ik heb meer naar mijzelf leren kijken. Ik kreeg mooie tools aangereikt om mezelf lief te hebben, dichter bij mezelf te komen. Wie ben ik, wat wil ik? Ik vind jullie manier van begeleiden erg prettig en voelde ook veel veiligheid en vrijheid. Ik voel de energie nog stromen en voel veel liefde! Ik kom terug! Nogmaals dank! Namasté!”

Marc (57 jaar)

“Jullie aanpak is erg diepgaand en tegelijkertijd heel integer. Jullie dagen mensen uit, maar geven tegelijkertijd ook aan dat er keuzes zijn. Ik voelde geen groepsdruk, zoals ik in sommige andere aanbieders van workshops ben tegen gekomen. ”

Otto (50 jaar)

“Allereerst dank voor deze reis. Een die mij weer verder op mijn pad heeft gebracht. Jullie hebben me fijne en veilige stappen laten zetten. Ik mocht veel leren. Vooral over mezelf. Mijn grenzen herzien of verplaatst waar het kon en gelaten waar gewenst. Alles is goed. De oefeningen waren niet allen op mijn lijf geschreven. Toch hebben ze mij verder gebracht. Thnx voor deze dag. Hopelijk tot weerziens. Namasté.”

Hellen (55 jaar)

“Graag zou ik jullie nog willen bedanken voor de workshop waarbij we zo’n prachtig en zacht ritueel hebben doorlopen. Deze resoneert nog steeds na door de puurheid en zuiverheid waarbij alle maskers, oordelen en gêne wegvielen. Het was zó mooi! Ook de muziek vond ik zo prachtig.”

Suzie (53 jaar)

“Frank en Monique creëerden een veilige bedding en verzorgden een indrukwekkend en uniek programma op de introductiedag. De mix van tantra en shaminisme was erg fijn. Ze vullen elkaar goed aan. Verbonden met het hart maar ook met de aarde en het grotere geheel. Monique en Frank zijn warme naar ook down to earth mensen en dat is fijn. Een heel krachtige dag waarbij ik weer nieuwe aspecten van mezelf mocht zien en ervaren. Ik heb me meteen aangemeld voor de 6-daagse cursus. In mijn ogen niet geschikt voor mensen die geen lichaamswerk/tantra ervaring hebben.”

Didi (45 jaar)

“Ik heb genoten van jullie workshopdag. Jullie hebben een prachtige plek middenin de natuur die direct goed voelt. Jullie creëerden samen een veiligheid waarin ik op ontdekkingsreis naar mijzelf en mijn vrouwelijkheid mocht en kon gaan. De combinatie van de oefeningen was heel bijzonder. We raakten elkaar vooral energetisch aan. En dat was voor mij precies wat ik nodig had en wat ik graag wilde delen met de groep. Ik vond mezelf heel lief deze dag en durfde me ook echt over te geven. Weer een paar muurtjes afgebroken. Steeds dichter bij de kern. Dank jullie wel! Namaste.”

Jeroen & Anna (45 jaar)

“We denken nog vaak aan terug aan de cursusdag bij Frank en Monique. We vonden het oa een mooi moment dat Frank vroeg of hij een bespiegeling mocht geven en vertelde dat er in een relatie soms de één met de vrijheidsvlag loopt en de ander met de veiligheidsvlag en dan weer andersom (herkenbaar). De hele houding tegenover het leven zoals deze in de cursus naar voren kwam heeft ons wel geraakt. Ook fijn dat jullie tijdens de oefeningen ook zelf veel geluid mee maakten, dit maakt dat je als cursist daar weer aan herinnerd wordt en dat je makkelijker geluid maakt omdat je dat niet alleen doet. Thuis komen we er nu ook achter door oa geluid te maken, je veel dieper gaat in het voelen tijdens het vrijen. Er was tussen ons al weinig schaamte maar dat is door de cursus nog verder verdwenen. De gastvrijheid (loop maar de tuin en de keuken in etc) hebben we ook als erg prettig ervaren. We voelden ons meer dan welkom!”

Josje (50 jaar)

“Ik heb de workshopdag als zeer prettig beleefd. Jullie begeleiding ervaarde ik als heel organisch, rustig, betrokken en goed afgestemd, jullie hebben beiden een aangename energie over je. De fijnste oefeningen vond ik de ‘sjamanistische ademhaling’ en de ‘energetic penetration’. Met name de laatste was nieuw voor me en ik vond het een prachtige, intieme ervaring door de bewegingen van onze lichamen ten opzichte van elkaar en het elkaar blijven aankijken, iets wat voor mij altijd enorm veel toevoegt aan de intimiteit t.o.v. mijn partner. Deze dag proeft naar meer willen beleven bij jullie!”