Over mannelijke en vrouwelijke energie en polariteit in je relatie

We dragen allemaal zowel mannelijke als vrouwelijke energie in ons.

Mannelijke energie is doelgerichte energie, mentaal, gefocused en op zoek naar ruimte en vrijheid.

Vrouwelijke energie is aards, breed en krachtig stromend, emotioneel, beweeglijk, kleurrijk, en op zoek naar liefde en verbinding.

De meeste mensen herkennen beiden polen in zich. In relaties spelen in deze polen een interessante rol, omdat ze, als je je er niet bewust van bent, voor veel onbegrip kunnen zorgen en/of een afname van de (seksuele) aantrekkingskracht en daarmee van ‘het leven’ in je relatie. Zo doet een vrouw, die succesvol is op haar werk, hiervoor een beroep op haar mannelijke energie, om zich te focussen en haar doelen te behalen. Heeft ze een relatie, dan is de kans groot dat haar man een deel van de zorg- en evt. opvoedingstaken op zich neemt. Een prachtige ontwikkeling in deze moderne tijd waardoor de vrouw haar mannelijke, en de man zijn vrouwelijke kanten meer kan ontwikkelen. Maar er zijn ook risico’s…. Bij onvoldoende bewustzijn van deze verschuiving in de energie kan de polariteit, die nodig is voor de aantrekkingskracht tussen het mannelijke en vrouwelijke, in kracht afnemen. De relatie kan daarvoor vervlakken, de seksuele aantrekkingskracht vermindert of verdwijnt, en/of er kan groot onbegrip tussen de beide polen ontstaan. Want de vrouw -als zij verbonden is met haar vrouwelijke essentie- verlangt naar liefde, intimiteit en verbinding met haar man. Sterker, om zich als vrouw seksueel volledig te kunnen openen in het intieme contact verlangt ze (bewust of onbewurst) naar volledige overgave aan haar man. Zit de man daarentegen teveel in zijn vrouwelijke energie dan zal hij niet volledig richting kunnen geven om haar die veiligheid en geborgenheid te bieden die ze daarbij nodig heeft. Anderzijds heeft de man ook de vrouwelijke energie bij zijn partner nodig om zich uitgenodigd te voelen in zijn mannelijke essentie en kracht.

Kort gezegd: in een relatie kun je de polen door er bewust mee (leren) om te gaan vergroten, wat de relatie zal laten (op)bloeien en versterken. Overigens geldt dit natuurlijk net zo goed voor singles die op zoek zijn naar de liefde en verlangen naar een diepgaande, vervullende relatie!

KvK nummer 76892514
BTW ID-nummer NL860828797B01
Bankrekening NL87INGB0006582717
Translate »