Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tanta festival Djoj

oktober 23, 2021 11:30 - 23:00

€65

Op 23 oktober is -dit jaar voor het laatst- het grote jaarlijkse tantrafestival in spiritueel centrum Djoj, Rotterdam. Ook wij -Frank en Monique- verzorgen daar enkele korte workshops:

In de middag: dying and rebirthing of the heart.
In deze workshop nemen we je mee in een intiem en intens sjamanistisch ritueel: the dying and rebirthing of the heart. We worden allemaal geboren met een open hart, benieuwd en hunkerend naar het leven. En we worden gedurende ons leven ook allemaal verwond in ons hart, door afwijzingen die littekens nalaten waardoor we niet meer zo open kunnen zijn als bij onze geboorte.
In dit mooie ritueel, afkomstig is uit de Maya-cultuur, geef je je oude hart terug aan de kosmos en ontvang je een nieuw, open hart.

In de middag: temple of energies
We hebben allemaal wel eens gehoord over vrouwelijke en mannelijke energie, maar hoe zit het met de lichte en donkere kanten ervan? In deze workshop ga je ze allemaal ervaren, je ontdekt de vier energieën in jezelf. Wat betekenen ze voor jou, hoe voelt het om van de ene energie in de andere te stappen en hoe voelt het om vanuit de verschillende energieën te geven en te ontvangen? Welke energie voelt als prettig en bekend en bij welke energie voel je weerstand? En wat gebeurt er als je toch in die weerstands-energie stapt?

In de avond: Priest and priestess
In veel oude culturen kwam de ‘sexual priestess’ voor, een combinatie van prostitué en priesteres. Deze priesteressen werden beschouwd als heilig, ze waren de channels die met hun lichaam de kosmische seksuele levensenergie naar de mensen brachten die dat nodig hadden. Zo stond er in Jeruzalem, in het kabbalistische tijdperk voordat het moderne Jodendom ontstond, niet alleen een tempel voor Jahweh, maar ook voor Astarte, de godin van het vrouwelijke. In deze tempel woonden de Kadesja’s, de heilige prostitués die hun diensten aanboden om mannen te verzachten en te helen.
Ook het Romeinse Rijk kende zo’n tempel, de resten ervan zijn nog te zien in Rome. Als een soldaat terug kwam van het front -waar ze vaak jaren verbleven- werd hij eerst naar de tempel gestuurd om onder invloed van de priesteressen te helen, voordat hij naar zijn gezin terugkeerde.
Het waren wel overigens altijd de vrouwen die de mannen heelden. In onze beleving is deze helende energie onpersoonlijk, los van gender, en kan de rol van priester/priesteres zowel door mannen als vrouwen worden vervuld.

In deze workshop krijg je de gelegenheid om door aanraking helende, liefdevolle en -als je dat wilt- sensuele energie te ontvangen, los van gender en persoonlijke voorkeuren. En je krijgt de gelegenheid om in de rol van priest/priestess contact te maken met deze energie en door te geven aan de ontvanger.

Meer informatie over het festival

 

Gegevens

Datum:
oktober 23, 2021
Tijd:
11:30 - 23:00
Kosten:
€65

Organisator

Tantratraining.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Djoj
Antony Duyklaan 5-7
Rotterdam, 3051 HA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
KvK nummer 76892514
BTW ID-nummer NL860828797B01
Bankrekening NL87INGB0006582717
Translate »