Hoe goed de relatie met jezelf ook is, om gelukkig te worden heb je ook relaties met anderen nodig. Want in contact met de ander wordt je gespiegeld in wie je bent. Dat is fijn, prettig en bevestigend, maar vaak genoeg ook juist confronterend. Van conflicten kun je leren, die dwingen je na te denken, en te voelen, over wat je beweegt, hoe je handelt en wie je uiteindelijk bent. Als je tenminste naar jezelf durft te kijken, met moed en kwetsbaarheid.

Het meest intens ervaar je dit in een intieme liefdesrelatie. Nergens is het plezier zo groot, en tegelijkertijd de confrontatie zo sterk als juist daar. En nergens valt er dus zoveel te leren en te ontwikkelen als daar. Maar soms loopt het vast, dan blokkeert de boel en raak je met elkaar verstrikt in patronen.  Je gaat langs elkaar leven, zonder echte verbinding, of het escaleert in telkens dezelfde ruzies. Warme intimiteit en vervullende seksualiteit verdwijnen dan ver achter jullie gezamenlijke horizon. En soms vlieg je dan uit de bocht, beland je bijvoorbeeld in een situatie van vreemdgaan en volledig verlies van vertrouwen in de ander en in de relatie.

Problemen in je (liefdes)relatie ondermijnen ook een goede relatie met jezelf. Je voelt je onbegrepen, onaantrekkelijk, niet gezien, en teleurgesteld. Of juist schuldig omdat je denkt dat het wel aan jou zal liggen.

Relatiebegeleiding helpt om de knopen te ontwarren en het schip weer vlot te trekken.  Door terug te gaan naar jezelf, en van daaruit elkaar weer te ontmoeten; een relatie bestaat uiteindelijk uit twee of meer individuen die elkaar tegenkomen. Opnieuw ontdekken wat jullie wel en niet met elkaar hebben, voelen wat je van jezelf, de ander, van je relatie verlangt en wat daarin haalbaar is. Door het proces aan te gaan met jezelf en elkaar kun je dan besluiten om een nieuwe start te maken.

Soms kan het jullie doen besluiten uit elkaar te gaan, als blijkt dat dat jullie uiteindelijk verder brengt. In dat geval kunnen we jullie ook hierbij begeleiden, om elkaar in emotionele en praktisch zin los te laten en ieder zijn eigen weg te gaan.

Een kennismakingsgesprek is altijd met Monique en Frank samen. We bepalen daarin samen hoe het vervolgtraject eruit ziet. Mail naar seedzforlife@gmail.com of bel 06-21142938 (Frank) of 06-28033992 (Monique) voor een afspraak.

Adres: Meidijk 7, 5305 VJ Zuilichem (tussen Zaltbommel en Gorinchem).

Afspraken gaan in overleg en kunnen zowel overdag als ’s avonds en in het weekend plaatsvinden.

aanmelden